(+357) 23 819452, (+357)23 819453, (+357)99 684456, kefalas.soteris@cytanet.com.cy  Language:eng  Language:gr 

O ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Π ΤΟΝΙΖΕΙ:Στόχος μας η πρώτη 5άδα"ΝΙΩΘΩ ΠΙΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΜΑΙ"

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Παναγιώτης, Εφημερίδα ΑΛΗΘEΙΑ, 1986


Φιλοξενούμενος της «Αλήθεια» σήμερα ένας παίκτης με φοβερό πείσμα και πολλές ικανότητες. Πρόκειται για τον Σωτήρη Κεφάλα που φέτος, ύστερα από 12 χρόνια, βρίσκεται και πάλι κοντά στην ομάδα του χωριού, (το Παραλίμνι) την Ένωση.

Ο Κεφάλας είναι ένας ποδοσφαιριστής με τον οποίον μπορείς να μιλάς για ώρες για πολλά θέματα. Είναι άνθρωπος ειλικρινής που λέει απόψεις του χωρίς φόβο, όποιες και να είναι. Μιλά με τα καλύτερα λόγια για ανθρώπους που τον βοήθησαν στην ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά τολμά και εκφράζει την πικρία και τα παράπονα του.

Με τον Σ. Κεφάλα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον την οποία θα σας μεταφέρουμε πιο κάτω:


E. Σωτήρη, αρχίζοντας θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για την φετινή Ένωση.
A. Φέτος πιστεύω ότι αρχίσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται στην καλή προετοιμασία που έκανε η ομάδα. Ο προπονητής μας κ. Κολοκούδιας είναι πολύ καλός και ειλικρινά τέτοια προετοιμασία δεν ξανάκανα την τελευταία 10ετία

E. Μιλήσαμε για την ομάδα σου. Τώρα ας πούμε και λίγα λόγια για το ευατόν σου.
A. Κάνω σκληρή προπόνηση και στοχεύω να καθιερωθώ στην ενδεκάδα της Ένωσης και αν είναι δυνατό να φορέσω την φανέλα της Εθνικής. Ειλικρινά νοιώθω πικραμένος γιατί μέχρι τώρα δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω την αξία μου, όπως συνέβηκε με άλλους συμποδoσφαιριστές μου. Στον πάγκο μου δημιουργήθηκαν ψυχολογικά προβλήματα και όταν μπαίνω σαν αλλαγή δεν αποδίδω αυτά που μπορώ. Πιστεύω στις δυνάμεις μου και όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα αποδείξω την αξία μου.

Ε. Σωτήρη, μιλήσαμε για την Ένωση. Όπως όλοι γνωρίζουν πριν καταλήξεις στην Ένωση, ποδόσφαιρο έπαιξες στην Ανόρθωση και στην Αμερική. Μπορείς να μας κάνεις μια αναδρομή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

•  Ποδόσφαιρο άρχισα να παίζω από τα τσικό της Ένωσης το 1972 σε ηλικία 14 χρονών (γεννήθηκε στις 25-9-68).
•  Προπονητής τότε ήταν ο Πλούσκαλ ο οποίος με βοήθησε πολύ. Μαζί τότε άρχισαν οι Κλέφτης, Α. Κίττος, Τσερκέζος, Ζουβάνης. Ο Πλούσκαλ τότε μιλούσε για το μέλλον της Ένωσης και δεν είχε άδικο.
•  Μετά τον πόλεμο και συγκεκριμένα στη σαιζόν 1975-76 για διάφορους λόγους έφυγα από την Ένωση και εντάχθηκα στην Ανόρθωση, παίζοντας ανελλιπώς μέχρι το 1978 που έφυγα για την Αμερική. Προπονητές μου στην Ανόρθωση ήταν ο κ. Καράς και ο κ. Πατσιάτσεφ. Τότε η Ανόρθωση περνούσε λόγω προσφυγιάς δύσκολες μέρες και πιστεύω ότι όσον καιρό έπαιξα με την τιμημένη φανέλα της, την τίμησα επάξια κα τίμια.
•  Και μια και μιλάμε για την Ανόρθωση θέλω να δηλώσω ότι όταν επέστρεψα από την Αμερική στην Κύπρο και στην Ανόρθωση δεν ήθελα να φύγω από αυτή. Πάντα θα αγαπώ την Ανόρθωση. Έφυγα όμως γιατί παραγνωρίστηκα.
•  Το 1978 λοιπόν πήγα στην Αμερική για σπουδές παίζοντας για τρία χρόνια στον Παγκύπριο, ο οποίος προβάλλει την Κύπρο με το καλύτερο τρόπο.
•  Στον Παγκύπριο είχα την τιμή να αγωνιστώ δίπλα από τον Δομάζο, τον Παπαϊωάννου και άλλους εκλεκτούς παίκτες. Μαζί με τον Παγκύπριο κατέκτησα τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο Νέας Υόρκης και ένα κύπελλο Αμερικής.
• Το 1981 πήρα υποτροφία για να συνεχίσω τις σπουδές στο Κολοράντο παίζοντας ταυτόχρονα και μπάλα στη ομάδα του Πανεπιστημίου του Ντένβερ. Αναδείχθηκα ο δεύτερος σκόρερ με 47 γκόλς.
• Όταν επέστρεψα στην Κύπρο όπως σας είπα, έφυγα από την Ανόρθωση για λόγους που σας εξήγησα, καταλήγοντας στην Ένωση  

Ε. Σωτήρη, τώρα στην Ένωση νομίζεις ότι υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον την Ένωση
Α. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα που δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτα. Ο Εγγλέζος, Ζέμπασιης, Στέκος, Λούκας, Α. Οικονόμου. Είναι ικανοί ποδοσφαιριστές που αν προσεχθούν θα γράψουν ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ε. Για τους οπαδούς της Ένωσης;
Α. Πρέπει να συμπαραστέκονται στους παίκτες της ομάδος πάντοτε χωρίς να αποδοκιμάζουν τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Θέλουμε τη συμπαράσταση τους και πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες της Ένωσης αξίζουν να έχουν την αγάπη των οπαδών της.

Ε. Την παλιά σου ομάδα πως την είδες;
Α. Πιστεύω ότι η Ανόρθωση βελτιώθηκε σημαντικά. Αυτό οφείλεται κατά τη γνώμη μου στον κ. Κόρμακ ο οποίος είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Πιστεύω, παρά το ότι εμένα με παραγνώρισε, ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ανόρθωση.