(+357) 23 819452, (+357)23 819453, (+357)99 684456, kefalas.soteris@cytanet.com.cy  Language:eng  Language:gr 

Ο ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΠ ΚΕΦΑΛΑΣ
“Κάναμε καλή προετοιμασία, θα πάμε
καλύτερα στο νέο πρωτάθλημα”
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Κώστας, Εφημερίδα ΑΓΩΝ, 1985


“Η Ένωση φέτος έκανε μια παρά πολύ καλή προετοιμασία και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από τις άλλες χρονιές.” Τα πιο πάνω λόγια ανήκουν στον δαιμόνιο κυνηγό Σωτήρη Κεφάλα, ο οποίος μεταπήδησε πέρσι από την Ανόρθωση στην Ένωση.

Ο Κεφάλας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τσικό του Παραλιμνίου το 1971 κάτω από την καθοδήγηση του κ. Πλούσκαλ. Το 1976 μεταγράφηκε στην Ανόρθωση με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε τρία χρόνια. Τον πρώτο χρόνο προπονητής του ήταν ο κ. Καράς και τα άλλα δύο ο Πατσάτσιεφ.

Τρία χρόνια αργότερα πήγε στην Αμερική για σπουδές και εντάχθηκε στην δύναμη του Παγκυπρίου. Εκεί είχε την τιμή να αγωνιστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως Δομάζος, Παπαϊωάννου, Αποστολίδης και Τόσκα, από τους οποίους έμαθε πολλά μυστικά της μπάλας.

Τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στον Παγκύπριο, Νέας Υόρκης, αναδείχθηκε από το συμβούλιο της ομάδος σαν καλύτερος νέος ποδοσφαιριστή και δεύτερος σκόρερ με 11 τέρματα.

Μετά από τρία χρόνια παραμονής του στον Παγκύπριο μετέβη με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, Κολοράντο για να συνεχίσει τις σπουδές του, όπου έπαιξε για άλλα τρία χρόνια ποδόσφαιρο με επιτυχία. Εκεί στο πανεπιστήμιο έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ από όλα τα πανεπιστήμια της Αμερικής με 49 τέρματα.

Πέρσι, επέστρεψε πίσω στην Ανόρθωση, αλλά εξ’ αιτίας μερικών παραγόντων της ομάδος, αναγκάστηκε να ζητήσει μεταγραφή για να καταλήξει τελικά στην ομάδα του χωριού του το Παραλίμνι.

Με τον Σωτήρη Κεφάλα, ο οποίος φιλοδοξεί να παίξει σπουδαία μπάλα, είχαμε την πιο κάτω ενδιαφέρουσα συνομιλία:


Ε.
Πως παρουσιάζεται το Παραλίμνι εν όψει του νέου πρωταθλήματος;
A. Κάναμε φέτος μια πολύ καλή προετοιμασία και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από τις άλλες χρονιές. Έτσι θα αποφύγουμε τις περιπέτειες του παρελθόντος και νομίζω ότι θα κατακτήσουμε μια από τις πέντε πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα.

E. Τι άλλαξε δηλαδή φέτος στην ομάδα;
A. Υπάρχει ομόνοια φέτος στο σωματείο, η προετοιμασία ήτο σκληρή και με την βοήθεια του συμβουλίου θα ανεβούμε ψηλά.

E. Η ομάδα στα φιλικά έδειξε καλά σημεία;
A. Αν και η ομάδα έπαιξε μόνο σε τρία φιλικά, εντούτοις έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο της προετοιμασίας.

Ε. Ποια είναι η γνώμη σου για τον κ. Κολοκούδια;
A. Πιστεύω ότι ο κ Κολοκούδιας είναι ένας πολύ καλός προπονητής παρ’ όλο που φέτος είναι η πρώτη χρονιά που είναι προπονητής μου. Είναι γνώστης του σύγχρονου ποδοσφαίρου και θα μοντάρει μια καλή ομάδα.

E. Τι νομίζεις ότι έφταιγε για την περσινή πορεία της Ένωσης;
A. Πρώτα φταίμε εμείς οι παίκτες και ο προπονητής μερικές φορές.

E. Πιστεύεις ότι φέτος θα κερδίσεις μια θέση στην ενδεκάδα της Ένωσης;
A. Φέτος έκανα μια καλή προετοιμασία την καλύτερη εδώ και δέκα χρόνια και θα προσπαθήσω να πάρω μια θέση στην ενδεκάδα που είναι άλλωστε ο στόχος κάθε ποδοσφαιριστή.

E. Πώς σχολιάζεις το ότι η Ένωση είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ξένους ποδοσφαιριστές;
A. Από μίας άποψης είναι υπέρ μας το ότι δεν έχουμε ξένους, αλλά νομίζω αν είχαμε δύο ξένους καλύτερους από του δικούς μας ποδοσφαιριστές θα βοηθούσαν πολύ την ομάδα. Ταυτόχρονα όμως θα μαθαίναμε και εμείς οι ίδιοι από αυτούς πολλά μυστικά του ποδοσφαίρου.

E. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;
A. Κατά αρχή θέλω να πάρω θέση στην ενδεκάδα της ομάδος μου και να την βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερα και όπως κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει στην Εθνική. Αν και κλήθηκα παλιά δεν μπόρεσα να παίξε στην Εθνική.

E. Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους οπαδούς της Ένωσης;
A. Θα ήθελα να μας συμπαρασταθούν στο δύσκολο έργο που αναλάβαμε για την περίοδο 1985-86 και να συμπεριφέρνονται μέσα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας.