(+357) 23 819452, (+357)23 819453, (+357)99 684456, kefalas.soteris@cytanet.com.cy  Language:eng  Language:gr 

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΤΕΝΒΕΡ
David Peck – Sport Editor, 1981

Η αινιγματική περίοδος για την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστήμιου του Denver έκλεισε την Πέμπτη με επιτυχία, μετά την εντυπωσιακή νίκη των Pioneers επί του δυνατού Κολεγίου του Κολοράντο με 3-0 στο γήπεδο του Πανεπιστημίου του Denver. Η νίκη ήταν η τέταρτη στη σειρά για τους Pioneers, οι οποίοι τελείωσαν την χρονιά με απολογισμό 13-6-2, η δεύτερη υψηλότερη από πλευράς νικών στην ιστορία της ομάδας του Denver. Το 1978 ο απολογισμός ήταν 14-3-1. Παρά αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ, το Metro State  θα αντιπροσωπεύσει την Περιφέρεια 7 του ΝΑΙΑ στους τοπικούς τελικούς στο Denver.

Το Metro είχε καλύτερη αναλογία τερμάτων από το Denver εναντίον των τοπικών ομάδων. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη σεζόν ακόμα πιο δραματική είναι το γεγονός ότι οι Pioneers μπορεί να είναι οι νικητές του Διακολλεγιακού Πρωταθλήματος του Rocky Mountain, ωστόσο να μην καταφέρουν να συνεχίσουν.

Το Διακολλεγιακό Πρωτάθλημα του Rocky Mountain διεξάγεται μεταξύ ομάδων του ΝΑΙΑ-Πανεπιστήμιο του Denver, Metro, Colorado Mines, Regis και Rockmont, και tην ομάδα του NCAA ΙΙΙ του Κολεγίου του Κολοράντο, καθώς και δυο ομάδες της πρώτης Κατηγορίας του NCAA: την Air Force Academy και την Brigham Young University. Τα παιγνίδια εναντίον όλων των αντιπάλων μετρούν για το πρωτάθλημα της περιφέρειας ενώ τα παιγνίδια μεταξύ ομάδων του ΝΑΙΑ μετρούν για τα τοπικά του ΝΑΙΑ

 

From left - Bred Barkey, Soteris Kefalas, Steward Stockdale, Victor Hugo

 


Η Air Force Academy φαίνεται να έχει κερδίσει τον τίτλο, καθώς τα Falcons έχασαν τα λιγότερα παιγνίδια. Ωστόσο, ο προπονητής του Πανεπιστημίου του Denver, John Byrden τονίζει ότι οι κανονισμοί απαιτούν οι ομάδες να παίξουν με όλους τους αντιπάλους ώστε να θεωρούνται πρωταθλήτριες. Η ομάδα της Air Force Academy δεν έπαιξε με το Rockmont ούτε με το Brigham Young University (BYU) αυτή την περίοδο, οπόταν η Air Force Academy, σπεύδει να τονίσει ο Byrden, μπορεί να μην θεωρηθεί πρωταθλήτρια στο τέλος.

Επιπλέον, ο Byrden προσθέτει ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Air Force Academy αποκλειστεί, το Πανεπιστήμιο του Denver και το Metro  θα είναι ισόπαλα. Το Denver είχε απολογισμό 7-4-1 στο Διακολλεγιακό του Rocky Mountain. Λόγω του ότι το Denver είχε τελικό σκορ 4-2 επί του Metro στα δύο μεταξύ τους παιγνίδια, το Denver τεχνικά είναι ο πρωταθλητής - δεν θα συνεχίσει όμως στη σειρά των τελικών.

Ωστόσο τίποτα από όλα αυτά μετρούσε για τους Pioneers την Πέμπτη καθώς ξεπέρασαν με ευκολία την ομάδα του Κολεγίου του Coloradο που πρόσφατα βαθμολογήθηκε ως η νούμερο 1 ομάδα στα δυτικά του Μισισιπή στην 3η Κατηγορία του NCAA. Η συγκεκριμένη νίκη ήρθε ως απάντηση στην ήττα με 2-1 που υπέστησαν οι Pioneers στο Colorado Springs στις τέσσερις του Οκτώβρη.

«Ήταν η πλέον ευχάριστη νίκη της χρονιάς», είπε ο Byrden μετά το τέλος του αγώνα. «Ολόκληρη η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά. Ήταν το καλύτερο τέλος σε μια, μερικές φορές θριαμβευτική και άλλες απογοητευτική, χρονιά. Σίγουρα αναμένουμε την καινούρια χρονιά. Ο τρόπος με τον οποίο τελειώσαμε την χρονιά (με τέσσερις συνεχόμενες νίκες), ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας για την χρονιά που θα έρθει.»  

Ο πρωτοετής Learie Herriot έδωσε γρήγορα το προβάδισμα στους Pioneers όταν εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Σωτήρη Κεφάλα για να σκοράρει στο 11:48 του πρώτου ημίχρονου. Ο Κεφάλας σημείωσε το 2-0 στο 37:57 μετά από μπαλιά του Scott McGill. Ο Κεφάλας έκλεισε το σκοράρισμα στο τέταρτο λεπτό του δεύτερου ημίχρονου μετά από μπαλιά του Herriot και νικώντας τον τερματοφύλακα του Colorado.

Ο Κεφάλας, ο δευτεροετής από την Κύπρο, έκλεισε την περίοδο με 26 τέρματα, τρία λιγότερα από το ρεκόρ περιόδου που επιτεύχθηκε από τον Arie DeGroort το 1966. Επίσης είχε και πέντε μπαλιές για σύνολο 31 πόντους, τρεις λιγότερους από τους 34 του DeGroort το 1966. Ήταν το πέμπτο παιγνίδι στο οποίο ο τερματοφύλακας Peter Campbell δεν δέχθηκε τέρμα.

Ο Byrden ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της άμυνας του στον αγώνα της Πέμπτης, καθώς είχε χρησιμοποιήσει μια εντελώς καινούρια διάταξη για να σταματήσει τον αστέρα του Colorado Jacques Lemvo. Ο Lemvo επισκιάστηκε από τον αμυντικό των Pioneers David Offiah για τον οποίο ο Byrden δήλωσε «μόλις και μετά βίας τον άφησε (τον Lemvo) να αγγίξει την μπάλα.» Το παιγνίδι ήταν το τελευταίο του τελειόφοιτου Offiah με την φανέλα του Denver. Ο τελευταίος μήνας τον βρήκε να κάνει τα καλύτερα του παιγνίδια στους Pioneers. Επίσης τελευταίο παιγνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε, ήταν και για τον τελειόφοιτο αναπληρωματικό τερματοφύλακα Eduardo Alvarez. Η τύχη του Mustapha Zidane θα κριθεί από το καταπόσο είναι νόμιμος.